Millainen on sinun Hämeenlinnasi?

Uskon, että melko moni meistä miettii tätä kysymystä näin vaalien alla. Valta on nyt äänestäjien käsissä ja he päättävät, mihin suuntaan Hämeenlinnaa tulee kehittää. Ehdokkaan näkökulmasta on todettava, että uskon edessä olevan vaikeitakin päätöksiä, jotka on vain tehtävä. Ei sellaisia tietenkään mielellään tekisi, mutta niitä on vain tehtävä. Jos emme uskalla tehdä uudistuksia, on edessämme vielä hankalammat ajat.

Historian saatossa on ollut parempiakin aikoja. Vaikeina aikoina on kuitenkin tässä kansakunnassa menty eniten eteenpäin. Otetaan esimerkeiksi sotakorvauksien maksaminen tai 90-luvun lamavuodet. Kun on vaikeaa, on uskallettava nostaa katsetta ja katsoa pidemmälle. Uskallettava tarkastella asioita asioina ja jätettävä ideologia taka-alalle. Olisi ollut niin helppoa olla lähtemättä ehdokkaaksi, mutta halusin ehdottomasti lähteä tekemään näitä päätöksiä. Nyt on se hetki, kun tulevaisuutta tosissaan rakennetaan ja haluan olla sen rakentamisessa mukana. Mielestäni ei riitä, että katsotaan seuraaviin vaaleihin asti. Pitää katsoa paljon pidemmälle, jotta tulevatkin sukupolvet kokevat Hämeenlinnan hyvänä ja turvallisena paikkana asua.

Millainen siis on minun Hämeenlinnani? Minun Hämeenlinnani on taloutensa hyvin hoitava elinvoimainen ja vetovoimainen kaupunki. Sen palvelut tuotetaan laadukkaasti ja niistä kerätään ahkerasti palautetta kehittämistä varten. Kaupunkilaisia kuullaan ahkerasti ja käydään ahkeraa vuoropuhelua. Vetovoiman kehittämiseksi meidän on otettava lapsiperheiden, nuorten ja opiskelijoiden tarpeet vahvasti huomioon. Toimiva perhepäivähoito, kattavat sivistys- ja koulutus- sekä harrastemahdollisuudet ovat tällöin avainasemassa. Emme voi myöskään unohtaa toimivaa kaavoitusta, jolla mahdollistamme monipuoliset asumismahdollisuudet sekä houkuttelemme yrityksiä investoimaan kaupunkiimme. Lisäksi suuntaan katseeni ennaltaehkäiseviin toimenpiteisiin sosiaali- ja terveyspalveluiden puolella. On meidän kaikkien etu, että pysymme terveinä ja hyvinvoivina. Tästä syystä haluan lisätä mm. kevyen liikenteen väyliä, jotta voimme tehdä Hämeenlinnasta todellisen pyöräilykaupungin. Riittävän kattavat kevyen liikenteen väylät lisäävät pienten koululaistemme riskiä joutua onnettomuuksiin koulutiellään.

Sellainen on siis minun Hämeenlinnani. Toivon, että sinäkin kerrot mielipiteesi, kun tapaat kunnallisvaaliehdokkaita. Kaikista näistä ajatuksista luomme yhdessä meidän Hämeenlinnamme. Lupaan, että kokoomus kuuntelee, sillä mielipiteesi on meille tärkeä.

– Akseli
Kirjoittaja on nuori kokoomuslainen päätöksentekoa pelkäämätön kunnallisvaaliehdokas, joka lähtee tavoittelemaan paikkaa Hämeenlinnan kaupunginvaltuustosta numerolla 113.

Kommentointi on suljettu.

css.php