Kansalaiset pimennossa

Mielipidekirjoitukseni Hämeen Sanomissa 15.10. lyhentämättömänä.

********************************

Minne menet suomalainen terveydenhuolto?

YLE uutisoi 11.10., että SDP ei suostu sopimaan sosiaali- ja terveysuudistuksesta ennen kuin kuntarakennelaista on päästy sopuun. SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jouni Backman pitää kuitenkin mahdollisena, että asiasta päästään sopuun ennen kuntavaaleja.

Tuntuu hieman erikoiselta, että kansalaisilta pimitetään tietoa näin vaalien alla vain poliittisten intressien vuoksi. Sosiaali- ja terveyspuolelle on tulossa todella paljon erilaisia uudistuksia ja nyt ne ovat pääsääntöisesti piirongin laatikossa piilossa. Mielestäni meillä jokaisella ehdokkaalla ja äänestäjällä on oikeus tietää, että mihin suuntaan me menemme vanhuspalveluissa tai sosiaali- ja terveydenhuollon puolella.

Toivoisinkin, että peruspalveluministeri Guzenina-Richardson toisi esityksensä rohkeasti esille, jotta myös uudet valtuutetut ehtivät tutustua uudistuksiin riittävällä hartaudella. Toistaiseksi ministeri on ollut kovin vaitonainen valmisteilla olevista lakiesityksistä.

Akseli Hakala
Kirjoittaja on kokoomuksen kunnallisvaaliehdokas numerolla 113

Kommentointi on suljettu.

css.php