On yhteenvedon aika

Tähän päivään huipentuu muutaman viikon ajan kestänyt tiukka rutistus. Kampanjatyö on nyt tehty ja enää voi vain jännittää. Vaalikentiltä on tarttunut mukaan paljon ja olen jälleen yhtä kokemusta rikkaampi. Haluan tässä nostaa muutamia kokemuksiani esille.

Toripäivystys:

Olen tavannut Hämeenlinnan torilla todella paljon ihmisiä. Keskustelua on riittänyt mm. toriparkista, moottoritien kattamisesta ja terveydenhuollosta. Jokainen tapaamani ihminen on tehnyt minusta tiedostavamman kansalaisen. Ihmiset kokevat eri asioita hyvin eri tavoin, joten on tärkeää kuunnella. Hattua on nostettava myös sille, että eri puolueiden edustajat ovat mahtuneet rauhanomaisesti torille kampanjoimaan eikä lokaa ole ainakaan näkyvästi heitetty toisten päälle.

Kotikäynnit:

Kokoomus otti näihin vaaleihin valikoimiinsa kotikäynnit, joita kohtaan olin aluksi hieman epäluuloinen. Tästä huolimatta päätin kokeilla niitä. 313 koputettua ovea myöhemmin voin sanoa, että kyllä kannatti. Tämä siitäkin riippumatta, että tulenko valituksi. Näiltä ovilta matkaan tarttui paljon asioita, joita kirjailin ahkerasti vihkooni. Myös Verkkouutiset uutisoi kotikäynneistäni, joten en mene niihin sen tarkemmin. Joka tapauksessa tulen viemään kirjattuja asioita omalta osaltani eteenpäin, sillä koen sen olevan minulle annettu mahdollisuus.

Esitteiden jakaminen postilaatikoihin:

Jaoin esitteitä Ojoisten, Tiiriön, Iittalan, Tuuloksen, Katisten, Visamäessä, Siirissä sekä Lammilla. Saatoin unohtaakin muutamia paikkoja. Esitteitä tilasin 3000 kappaletta ja varmasti olisin voinut ottaa niitä enemmänkin, mutta päätin pitää kiinni kampanjabudjetistani. Jakaessani esitteitä joskus iltamyöhäänkin tuli nähtyä kaupungin eri osien parhaat puolet sekä kehittämiskohteet. Sekin on sanottava, että löysin myös suosikkini eri postilaatikkotyypeistä.

Ehdokkaat:

Kampanjan aikana olen tutustunut useaan eri ehdokkaaseen ja keskustellut päivän polttavista aiheista sekä hieman muustakin. Uusia tuttavuuksia on siis tullut paljon ja olen kiitollinen siitä. Jokainen teistä ehdokkaista ansaitsee kiitokset siitä, että olette laittaneet itsenne likoon kaupunkilaisten hyväksi. Muistakaa kiittää kampanjatiimissänne toimineita ahkeria ihmisiä, sillä he ovat kiitoksensa ansainneet.

Lopuksi kiitän ystäviäni sekä kihlattuani Pauliinaa saamastani tuesta tämän kampanjan aikana. Illalla tulosten julkistamisen jälkeen soi joka tapauksessa Queen-yhtyeen The show must go on, sillä työ jatkuu huomennakin tuloksesta riippumatta.

– Akseli
Kirjoittaja on nuori kokoomuslainen kunnallisvaaliehdokas

Kommentointi on suljettu.

css.php