HAMK tarvitsee opiskelijavetoisen yrityshautomonsa.

Julkaistu Hämeen Sanomissa 21.10.2013

Hämeen ammattikorkeakoulun toimintoja ollaan keskittämässä Visamäen alueelle ja tavoitteena on muodostaa alueesta aito innovaatiokeskittymä koko Kanta-Hämeen veturiksi. Pidän tätä kehitystä suurena mahdollisuutena opiskelijoille, korkeakoululle sekä alueen yrittäjille.

HAMK on monissa asioissa profiloitunut hyvällä tavalla edelläkävijänä ja tätä kehitystä on syytä tukea koko maakunnan voimin. Yksi asia HAMK:sta kuitenkin vielä puuttuu ja se on opiskelijavetoinen yrityshautomo. Starttihautomo HAMK:sta toki löytyy, mutta se ei mahdollista aivan samanlaista omaehtoista innovointia, kuin esimerkiksi Aalto-yliopiston alla toimiva Aalto Entrepreneurship Society, jonka toimintaa yliopisto tukee Startup Saunan muodossa.

Uusien tilojen rakentamisen yhteydessä on mielestäni otettava tämä asia huomioon ja antaa opiskelijoille mahdollisuudet kehittää uutta yritystoimintaa ja innovaatioita niitä tukevassa ympäristössä. Ensimmäinen askel tätä kohti on HAMK ES:n perustaminen, jossa näen opiskelijakunnan ja ammattikorkeakoulun roolin mahdollistajana ja tiedottavana osapuolena. ES:n perustaminen luo lisää yhteisöllisyyttä ja vahvistaa opiskelijoiden sekä yrityselämän vuorovaikutusta.

Eri alojen opiskelijoiden kohdatessa syntyy uudenlaisia tapoja ajatella ja tällöin tuloksena voisi HAMK:n tapauksessa esimerkiksi olla maa- ja metsätalouden uusia innovaatioita, joille on kysyntää ympäri maailmaa.

Akseli Hakala
HAKKY:n hallituksen varajäsen

Kommentointi on suljettu.

css.php